fbpx

Karališkas manų ir varškės apkepas

Gaminimas:

1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, suberti manų kruopas, supilti pieną ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
2. Džiovintus vaisius nuplauti ir supjaustyti.
3. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Į manų kruopų masę sudėti varškę, džiovintus vaisius ir gerai išmaišyti. Tuomet atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
4. Paruoštą masę sudėti į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių.

Ingredientai (4 porcijos):

  • 150 g Manų kruopų
  • 250 g Liesa varškė 0,5%
  • 100 ml Pienas 1%
  • 2 vnt. Kiaušiniai
  • 75 g Razinų
  • 0,5 šaukštelis Druska

Maistinė energinė vertė (1 porcija):

Baltymai: 21 g
Angliavandeniai: 55 g
Riebalai: 4 g
Kalorijos: 341 kcal