
Ingredientai:
- 5 ml Alyvuogių aliejaus
- 150 g Vištienos šlaunelių mėsos, be odos, supjausyta
- 3 Kalamata alyvuogės
- 100 g Pomidorų
- 100 g Geltonosios paprikos, supjaustyta lazdelėmis
- 100 g Žaliosios paprikos, supjaustyta lazdelėmis
- ½ svogūno
- ½ šaukšto petražolių, smulkinta
- Druskos
- Pipirų
Gaminimas:
1. Į neprisvylančią keptuvę įpilkite aliejų ir ant vidutinės ugnies 5 min pakepinkite supjaustytus svogūnus, kol gražiai pagels.
2. Sudėkite paprikas ir padidinkite ugnį. Kepkite apie 10 min, kol paprikos suminkštės.
3. Sudėkite pomidorą ir pabarstykite žiupsneliu pipirų ir druskos. Kepkite dar 7 minutes arba kol išgaruos skystis.
4. Sudėkite alyvuoges, raudonėlį, petražoles ir kepkite dar 1 minutę.
5. Visą mišinį supilkite į indą ir uždengkite, kad mažiau atvėstų.
6. Ištepkite keptuvę likusiu aliejumi ir sudėkite vištieną. Kiekvieną pusę kepkite apie 3-4 minutes.
7. Ant viršaus supilkite daržoves ir pamaišydami kepkite dar 1-2 minutes.
Maistinė energinė vertė:
Baltymai: 30,3 g
Angliavandeniai: 13,4 g
Riebalai: 25,7 g
Kalorijos: 406 kcal